До забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» долучилися понад 30 тисяч осіб

До забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» долучилися понад 30 тисяч осіб

Фото
Укрінформ
До цьогорічного забігу “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” долучилося 30 тисяч осіб по Україні та 2 тисячі за кордоном.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів Фархад Фархадов під час пресконференції в Укрінформі.

"Цьогорічний забіг показав новий рівень шани і поваги до наших загиблих захисників та захисниць України, до ветеранів...Маємо цифру - 30 тисяч учасників забігу загалом по Україні, і 2 тисяч учасників за кордоном. Це неймовірна кількість людей", - сказав Фархадов.

Він зазначив, що цьогоріч забіг проходив онлайн, тож люди самостійно могли обирати місце забігу та визначалися з дистанцією, яку вони можуть пробігти (2 км, 5 км або 10 км).

Засновник забігу, ветеран російсько-української війни Олег Дурмасенко наголосив, що цей забіг є національним рухом єднання, який об'єднує українців в єдину родину. За його словами, забіг звертає увагу на вшанування загиблих героїв України.

"29 серпня на сьогоднішній день є найсакральнішою датою для української нації. Це дата пам'яті. Бо ту пожертву, яку несуть сьогоднішні герої, наші воїни, найкращі сини та доньки нації, історія української сучасної державності не знала", - сказав Дурмасенко.

Під час забігу кожен учасник мав пробігти обрану ним дистанцію із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки.

Читайте також: В Україні відбувся забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Як повідомлялося, 31 серпня в різних містах України та за кордоном пройшла щорічна патріотична акція - забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. У Києві пам'ятна акція пройшла на Трухановому острові.

Забіг "Біжу за героя" на Трухановому острові / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

В Івано-Франківську відбувся щорічний всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

У Запоріжжі пройшла акція «Біжу за Героїв України» / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

В Одесі пройшла акція «Біжу за Героїв України» / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Забіг «Біжу за героя» у Львов / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

У Тернополі відбувся забіг в пам'ять про загиблих захисників та захисниць “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” / Фото: Юлі Томчишин, Укрінформ

В Анкарі вшанували пам'ять захисників пробігом / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Перший забіг пройшов у 2018 році. Ініціаторами забігу стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко.

У 2021 році забіг стартував на Майдані Незалежності та пройшов Хрещатиком. Вже у 2021 році головною вулицею Києва та іншими центральними вулицями всіх областей України пробігли майже тисяча осіб.

Читайте також: Українці за кордоном долучились до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

У 2022 році захід набув міжнародної підтримки. За наших героїв бігли в США, Фінляндії, Грузії, Канаді тощо. Вже у 2022 році до заходу долучилося більше 7 тисяч осіб.

У 2023 році на забіг зареєструвалося 6341 учасник, пів тисячі з яких - за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-