Лубінець звернувся до генпрокурора через смерть чоловіка у ТЦК на Закарпатті

Лубінець звернувся до генпрокурора через смерть чоловіка у ТЦК на Закарпатті

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до генпрокурора з вимогою розслідувати побиття та смерть чоловіка в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на Закарпатті.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

"На Закарпатті зросла кількість звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП. Так, до мого представника в Закарпатській області звернулася громадянка України, яка в своєму зверненні повідомила про незаконне, на її думку, затримання працівниками ТЦК та СП її батька та побиття, що призвело до його смерті", - зазначив Лубінець.

За словами омбудсмена, цей випадок потребує негайного, всебічного і неупередженого розслідування. Нині відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 Кримінального Кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) внесені до ЄРДР.

Читайте також: Омбудсмен заявив про необхідність дієвішої політики щодо переселенців

"З метою з'ясування всіх обставин справи, я скерував запит до генерального прокурора. У разі виявлення порушень, вимагатиму притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які вони обіймають", - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2024 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець отримав 1634 звернення щодо порушення прав громадян працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-