В Україні сертифікували 53 оператори протимінної діяльності

В Україні сертифікували 53 оператори протимінної діяльності

Укрінформ
Наразі в Україні є 53 оператори протимінної діяльності, які отримали відповідні сертифікаційні документи та дозволи на здійснення гуманітарного розмінування.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Даник, відповідаючи на питання, скільки наразі в Україні операторів займаються розмінуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо 53 оператори протимінної діяльності, які отримали відповідні сертифікаційні документи та дозвіл на здійснення гуманітарного розмінування", - зазначив Даник.

Даник, говорячи про спільні проєкти з міжнародними організаціями, заявив, що ДСНС має надзвичайно потужну підтримку від партнерів щодо цього.

"У нас налагоджена співпраця з-понад 30 міжнародними організаціями, компаніями. Тільки ДСНС організовується зараз 10 проєктів міжнародної технічної допомоги", - поінформував голова рятувальної служби.

Окремо він відзначив співпрацю ДСНС із Японією, а саме - Японським агентством міжнародного співробітництва JICA. За його словами, наразі рятувальна служба разом із ними організовує один із проєктів, у межах якого на базі одного з ВНЗ ДСНС буде реалізовано сучасний тренінговий центр для підготовки саперів.

"Щодо фінансування заходів із гуманітарного розмінування, то це відбувається за рахунок держбюджету та за рахунок міжнародної донорської (допомоги - ред.)", - зазначив голова рятувальної служби.

Читайте також: У ДСНС відкрили Офіс протимінної діяльності

Він поінформував, що у ДСНС намагаються постійно збільшувати кількість своїх саперів, яких у рятувальній службі наразі є близько 2 тисяч.

Як повідомлялося, станом на 14 липня в Україні були сертифіковані 43 оператори протимінної діяльності.

Фото: Держспецслужба транспорту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-