ЄС надасть Україні 1 мільйон шкільних підручників українською мовою

ЄС надасть Україні 1 мільйон шкільних підручників українською мовою

Укрінформ
Європейський Союз оголосив сьогодні про поставку в Україну першої партії з 1 мільйона підручників українською мовою, які українські школярі зможуть використовувати протягом нового навчального року.

Така інформація надійшла сьогодні кореспонденту Укрінформу з Європейської комісії.

«Сьогодні українській владі буде передано першу партію з мільйона підручників з інформатики та мистецтва для українських школярів, надрукованих у ЄС. Ці нові книжки українською мовою доведуть до 1,5 мільйона загальну кількість підручників, призначених для України з початку війни», - йдеться у повідомленні Європейської комісії.

Як зазначається, ця допомога дозволить українським учням продовжити навчання, попри безпілотні та ракетні атаки російського агресора. Ця цілеспрямована акція з підтримки освіти в Україні здійснюється у тісному зв’язку із програмами підтримки та інтеграції українських дітей з числа біженців до європейської шкільної системи.

«Постачання цих підручників сьогодні є результатом співпраці між кількома державами-членами ЄС. Файли для друку були виконані у Нідерландах, папір для (друку) підручників надійшов з Німеччини до Польщі, де був надрукований кінцевий продукт, який, за погодженням із владою України, був направлений через кордон», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Видавець підручника виправить помилку з картою без Криму за власний рахунок - Лісовий

Єврокомісія повідомляє, що фінансування цієї ініціативи здійснюється в рамках європейської програми «Erasmus+».

Як вже повідомлялося, з початку повномасштабного російського вторгнення в Україні ЄС та його країни-члени надають Україні суттєву економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, яка дозволяє Україні та її народу протистояти російській агресії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-