Зеленська - про Саміт перших леді та джентльменів: Будемо говорити про безпеку дитинства

Зеленська - про Саміт перших леді та джентльменів: Будемо говорити про безпеку дитинства

Укрінформ
Ключовою темою четвертого Саміту перших леді та джентльменів буде безпека дитинства у багатьох вимірах.

Про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила в інтерв’ю загальнонаціональному марафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Будемо говорити про безпеку дитинства у кількох вимірах. Авжеж, центральним для нас буде вимір «Безпека дитинства під час війни, військових конфліктів». Це дуже глибока тема. Україна, на жаль, зараз є найбільшим експертом з цієї теми. Але маємо не забувати, що конфлікти є і в інших країнах. Є досвід, пам’ять про конфлікти і війни в інших країнах. До прикладу, війна на Балканах досі дається взнаки. Зараз я зустрічаю дорослих людей, які вважають себе дітьми війни і досі переживають цю травму війни. Конфлікти в регіонах Африки, на Близькому Сході. У всіх різний досвід», – зазначила Зеленська.

За її словами, учасникам саміту необхідно зосередитися на тому, що деякі міжнародні запобіжники не працюють.

«Ми не можемо повністю захистити дітей під час військових конфліктів. Ми будемо говорити про депортацію, примусове переміщення, про те, що дітей перенавчають бути іншими, про мілітаризацію наших дітей росіянами. Авжеж, будемо намагатися знайти відповіді на болючі питання», – зауважила дружина Президента.

Читайте також: Зеленська розповіла, які зіркові гості відвідають Саміт перших леді та джентльменів

Вона підкреслила, що це – центральний виклик, але будуть й інші, які обговорюватимуться.

«Інший вимір – це родина. Здавалося б, що це найприродніше середовище для дитини, але, на жаль, там також на неї може чекати небезпека чи інші прикрі обставини, як відмова від батьківства, розлучення і батьківський кіднепінг, аб’юз і насильство в родині тощо. Будемо про це говорити, ділитися досвідом», – сказала Зеленська.

Ще один простір, який будуть обговорювати учасники саміту, – освітній.

«Там ми будемо розглядати не тільки фізичну безпеку, а й ментальну, психологічну», – розповіла перша леді.

У цьому контексті говоритимуть й про діджиталізацію освіти та кіберпростір.

Олена Зеленська також відзначила, що під час усіх панелей буде кілька подій, пов’язаних з екологічною безпекою дітей.

Як повідомлялося, четвертий Саміт перших леді та джентльменів відбудеться 12 вересня у Києві, його темою стане безпека дітей.

Саміт перших леді та джентльменів - щорічна міжнародна подія, яку ініціювала Олена Зеленська у 2021 році. Це глобальна платформа, що об'єднала перших леді та джентльменів для подолання викликів світового масштабу.

Під час першого саміту започаткували платформу для розв'язання гуманітарних проблем. Другий захід дав змогу зібрати понад 6 млн доларів на 92 машини швидкої допомоги. На полях третього саміту, який відбувся торік, заснували медичне партнерство. Тоді українські та іноземні клініки уклали 25 меморандумів про медичну співпрацю, зараз їх уже 44.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-