Шукати активи за кордоном буде простіше: НАЗК приєдналося до платформи Європолу SIENA

Шукати активи за кордоном буде простіше: НАЗК приєдналося до платформи Європолу SIENA

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції отримало доступ до мережевої платформи Європолу SIENA, що значно спростить виявлення активів за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Доступ до платформи Європолу SIENA відкриває нові можливості для обміну інформацією з правоохоронними органами країн-членів Євросоюзу та підвищує ефективність запобігання і боротьби з корупцією, ідеться в повідомленні.

Платформа дає змогу користуватися захищеним каналом для оперативного обміну даними між НАЗК і європейськими партнерами, що значно підвищить якість міжнародних розслідувань та виявлення активів, прихованих за кордоном.

Окрім того, доступ до міжнародних баз даних та інструментів платформи SIENA дозволить НАЗК оперативно відслідковувати фінансові потоки та ідентифікувати підозрілі активи.

Це сприятиме розкриттю складних корупційних схем як всередині країни, так і за її межами.

“Приєднання до мережевої платформи Європолу стало ще одним прикладом дієвої міжнародної співпраці, покликаної підвищити довіру суспільства до антикорупційних органів загалом та ініціатив НАЗК зокрема. Розширення взаємодії з Європолом та доступ до його мережевих платформ свідчить про відповідність діяльності НАЗК європейським стандартам прозорості та ефективності”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, у червні НАЗК та Базельський інститут управління зі Швейцарії підписали меморандум про співпрацю.

Читайте також: Європол зафіксував близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці

Він передбачає посилення напрямку запобігання корупції, зокрема із використанням нових цифрових інструментів та навчання співробітників НАЗК, які беруть участь у проведенні моніторингу способу життя та перевірок щодо набуття необґрунтованих активів, а також аналізу корупційних ризиків.

Погоджений сторонами документ також передбачає співпрацю у сфері розшуку й повернення активів, незаконно виведених з України.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж року роботи Єдиного порталу повідомлень викривачів до НАЗК надійшли 3,8 тисячі звернень про корупцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-