Міноборони подасть на розгляд ВР законопроєкт про реєстр військових - Черногоренко

Міноборони подасть на розгляд ВР законопроєкт про реєстр військових - Черногоренко

Укрінформ
Міністерство оборони розробило та планує подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт про реєстр військовослужбовців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко під час презентації інноваційної системи DOT-Chain.

«Команда Міністерства оборони розробила й ініціювала законопроєкт про реєстр військовослужбовців. Нас підтримав Комітет національної безпеки, фактично це наша спільна робота, спільна робота з народними депутатами, спільна робота з іншими Силами безпеки оборони, наприклад з Службою безпеки України, з Державною прикордонною службою. Ми одразу на рівні широких консультацій запроваджуємо саме такий реєстр, який буде включати можливості фіксування, реєстрації і обліку всіх військовослужбовців, всіх Сил оборони. Фактично, ми зараз знаходимося на стадії реєстрації законопроєкту. Далі - загально встановлена процедура проходження двох читань у Верховній Раді і я сподіваюся, що ми достатньо швидко приймемо цей законопроєкт і будемо мати повноцінний реєстр, сучасний реєстр, захищений належним чином, з можливістю фіксувати і планувати наші військові операції», - розповіла Черногоренко.

За її словами, такий реєстр дозволить вищому військовому керівництву країни ефективно управляти людським ресурсом, розуміти мобілізаційний потенціал, планувати тилове забезпечення та вчасно закуповувати для війська все необхідне.

Черногоренко також додала, що сподівається на ухвалення законопроєкту парламентом вже до кінця року.

Читайте також: Міноборони у серпні повернуло постачальникам неякісне майно на понад 550 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня ц.р. Верховна Рада ухвалила закон про створення в Україні єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-