Клименко - єврокомісару: Жодна одиниця зброї з України не потрапила в ЄС

Клименко - єврокомісару: Жодна одиниця зброї з України не потрапила в ЄС

Фото, відео
Укрінформ
Попри війну досі жодна одиниця зброї не потрапила до країн Євросоюзу завдяки злагодженій роботі українських правоохоронців.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив під час зустрічі з комісаром ЄС з внутрішніх справ Ілвою Йоганссон, передає Укрінформ.

Йоганссон відзначила успішність правоохоронних реформ в Україні і, зокрема, успішність зусиль МВС, спрямованих на упередження витоку зброї з України.

"Ви значно покращили свою роботу з початку нашої співпраці. Також хочу привітати чудову роботу Європолу з Національною поліцією. Це прекрасні операційні результати", – заявила вона.

Окремо делегація європейських партнерів змогла у онлайн-режимі ознайомитися із роботою Координаційного центру з питань протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, який запрацював у липні 2024 року, відповідно до рекомендацій Єврокомісії.

Окрім цього, сторони обговорили питання інтегрованого управління кордонами. Клименко поінформував партнерів, що у квітні 2024 року МВС створило та забезпечило функціонування відповідного центру.

Глава МВС зазначив, що з метою аналізу статистичних даних щодо громадян, які перетинають кордони України з країнами-членами ЄС, наразі існує потреба в розбудові аналітичної системи на базі інформаційно-комунікаційних систем.

Також сторони обговорили питання міграції і протидії торгівлі людьми, розслідування воєнних злочинів і застосування інструментів Інтерполу щодо воєнних злочинців.

Він розказав делегації Єврокомісії про досягнення і результати у виконанні рекомендацій на шляху до вступу у ЄС. Зокрема, сторони обговорили питання боротьби з організованою злочинністю та впровадження методології SOCTA.

Міністр внутрішніх справ подякував Йоганссон за всеосяжну підтримку в умовах повномасштабного вторгнення РФ.

Глава МВС заявив, що завдяки спільній роботі відомству вдалося адаптувати законодавство, яке стосується правоохоронних органів, до вимог ЄС.

"Ваш візит досить важливий для нас і є сигналом невідворотної підтримки ЄС, особливо напередодні двосторонніх зустрічей делегацій України та Європейської Комісії за ключовими розділами основоположного кластера. Ми вітаємо ухвалення плану "Ukraine Facility" та сподіваємося, що він стане потужним інструментом подальшої підтримки України, зокрема щодо відновлення, відбудови та реалізації реформ, необхідних для вступу до ЄС", - заявив він.

Єврокомісар зі свого боку запропонувала МВС із метою посилення прикордонного контролю та обміну інформацією розглянути інструменти взаємодії з Європейським агентством прикордонної та берегової охорони (Frontex), зокрема опрацювати питання оновлення чинної робочої домовленості та у подальшому укладення Угоди про статус представників.

Читайте також: Клименко: Після війни в Україні може бути до 3 мільйонів одиниць незареєстрованої зброї

Клименко подякував єврокомісару за особистий внесок на шляху від заявки до членства у ЄС.

"У той час, коли нас очікує важка зима, ми потребуємо підтримки від вас і тому діалог на усіх рівнях для нас дуже важливий", – резюмував глава МВС України.

Як повідомлялося, Клименко обговорив з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом підготовку українських поліцейських та рятувальників для допомоги населенню у разі блекаутів.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-