З полону від початку повномасштабної війни повернули 3672 українців - Лубінець

З полону від початку повномасштабної війни повернули 3672 українців - Лубінець

Укрінформ
З російського полону від початку повномасштабного вторгнення РФ вдалося повернути 3672 українців.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив уповноважений Верховної Ради України Дмитро Лубінець.

"Другий день поспіль ми маємо чудові новини! Радий повідомити, що сьогодні в Україну вдалося повернути 103 наших людей", - заявив він.

Серед них 82 рядових і сержантів, 21 офіцер. Це захисники Київщини, Донеччини, Маріуполя та "Азовсталі", Луганщини, Запоріжжя, Харківщини, повідомив Лубінець.

Серед звільнених - оборонці з 36-ї бригади морської піхоти, Нацгвардії, зокрема 12-ї бригади спеціального призначення "Азов", прикордонники, представники спецпідрозділу "Кракен". Також є представники Національної поліції і тероборони, Державної служби з надзвичайних ситуацій, підрозділів Збройних сил України. 

"Переважна більшість звільнених – люди, які утримувалися з перших днів війни", - підкреслив уповноважений.

Працівники Офісу омбудсмена перебувають на місці обміну з метою контролю дотримання прав людини відповідно до міжнародного гуманітарного права і Женевських конвенцій. Вони фіксують, у якому стані звільнені повертаються в Україну, та інформують про їхні права.

Читайте також: З російського полону вдалося повернути ще 49 українців, серед них - захисники «Азовсталі»

"Повернені потребують серйозної реабілітації, адже за час перебування у полоні стан їхнього здоров’я значно погіршився", - зазначив Лубінець. 

Він подякував за злагоджену роботу державним органам, зокрема Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Обʼєднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що з російського полону вдалося повернути ще 103 воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-