У Пекіні відбулася виставка та презентація книги, присвячена викраденим дітям

У Пекіні відбулася виставка та презентація книги, присвячена викраденим дітям

Фото
Укрінформ
Минулого тижня в Пекіні посольства України та Канади провели виставку #BringKidsBackUA та презентацію книги Living the War, що присвячена темі викрадених українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Минулого тижня в Пекіні відбулася знакова подія, присвячена темі викрадених українських дітей. Посольства України та Канади провели виставку #BringKidsBackUA та презентацію книги Living the War - перший у Китаї офіційний захід, що висвітлив трагедію депортації українських дітей», - розповів Єрмак.

Він зазначив, що дипломати з 40 країн, представники медіа та аналітичних центрів стали свідками реальних історій про дітей, які пережили жахи війни та були повернуті додому.

«Проведення цієї виставки в Пекіні стало наочним свідченням того, що в Китаї готові чути про примусову депортацію українських дітей до Росії та пов'язані з нею злочини. Ми продовжуємо доносити правду у кожен куточок світу», - відзначив керівник ОПУ.

Читайте також: Зеленський закликав світ відповісти українським дітям: Коли закінчиться війна?

Як повідомляв Укрінформ, за офіційними даними, налічується 19 546 депортованих та\або примусово переміщених дітей, проте, за словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, реальну цифру не знає ніхто. Крім того, 1,5 мільйона українських дітей перебувають на окупованій території, і для них існує загроза депортації.

Фото: Телеграм Андрій Єрмак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-