Тема геноциду ромів недостатньо досліджена в Україні та світі - експерти

Тема геноциду ромів недостатньо досліджена в Україні та світі - експерти

Укрінформ
Тема геноциду ромів в період Другої світової війни є недостатньо дослідженою як в Україні, так і в світі.

Про це сказав заступник міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко під час круглого столу на тему «Знати і пам’ятати: актуальні дослідження та інформаційні продукти про геноцид ромів у роки Другої світової війни», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тема сьогоднішнього зібрання - геноцид ромів. З одного боку вона є надзвичайно важливою, а з іншого боку поки недостатньо дослідженою, як в Україні, так і в решті світу, оскільки дослідження геноциду ромів почались значно пізніше, і значно менше є друкованих джерел. Тому ще більш важливо проводити різні обговорення, дослідження, робити інформаційні матеріали щодо цього", - сказав Шевченко.

За його словами, для держави надзвичайно важливо зберігати пам'ять, досліджувати та вивчати тему геноциду ромів.

Директорка Національного історико-меморіального заповіднику "Бабин Яр" Роза Тапанова зауважила, що для того, щоб суспільство розуміло трагедію "Бабиного Яру", то необхідно формувати культуру пам'яті поширювати інформацію, проводити різноманітні заходи, та залучати до цього різні верстви населення.

"За ці три роки повномасштабної війни ми вже побачили велику активність і бажання людей бути присутніми. Тому ми всі заходи робимо безкоштовними, і максимально робимо так, щоб це місце стало відомим для всіх", - сказала вона.

Читайте також: В ООН у день голокосту ромів закликали світ протистояти будь-якому фанатизму

Як відомо, 29 вересня в Україні вшановують пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру.

За роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, вбито 100 - 150 тисяч людей – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-