Не менш як дві третини людей в УПЦ хочуть розірвати зв’язки з Москвою - Потураєв

Не менш як дві третини людей в УПЦ хочуть розірвати зв’язки з Москвою - Потураєв

Укрінформ
Не менше двох третин осіб, які належать до Української православної церкви – це люди конструктивні, котрі не хочуть мати зв’язків з Росією.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

За його словами, для УПЦ об’єднання з ПЦУ необов’язкове, головне – розірвати зв’язки з Москвою, від чого канонічність не буде втрачена.

«Переконаний, що не менше двох третин в УПЦ – це люди конструктивні, які не хочуть мати зв’язків з Москвою. Можливо, не всі з них готові об’єднуватися з ПЦУ, але цього й не треба. Ті, хто хочуть перейти в ПЦУ, вже переходять. Ці процеси не зупинялися, а з новим законом все певною мірою спроститься», - акцентував голова парламентського комітету.

Потураєв наголосив, що віряни матимуть більше прав щодо визначення, до якої церкви вони хочуть належати, «однак це справи церковні, які швидко не вирішуються».

Читайте також: РПЦ заборонено: віряни УПЦ МП можуть не хвилюватися

«Цей закон не про церкву, цей закон про зв’язки з ворогом. А ми як держава в церковні справи ніколи не втручалися», - резюмував народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність на території України релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією. Законодавча ініціатива №8371 була ухвалена 265 голосами народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-