Нацполіція вже отримала 751 ДНК-профіль від українців за кордоном

Нацполіція вже отримала 751 ДНК-профіль від українців за кордоном

Ексклюзив
Укрінформ
Національна поліція вже отримала від українців, які перебувають за кордоном, 751 ДНК-профіль, після чого 107 родин змогли встановити своїх рідних серед тіл, які вважалися невпізнаними на території України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко, відповідаючи на питання щодо проєкту з пошуку та ідентифікації осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у рамках якого за кордоном в українців проводять забір зразків ДНК.

«За весь час сприяння Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти у рамках цього проєкту Головне слідче управління Національної поліції отримало 751 ДНК-профіль, виведений із біологічного матеріалу, який був відібраний у громадян за кордоном. Із 751 опрацьованого ДНК-профілю було встановлено факт збігу у 107 родинах. Тобто ми констатуємо, що 107 родин змогли встановити своїх рідних із тих тіл, які були невпізнаними на території України», - поінформував Тимченко.

Читайте також: Українці у Швейцарії зможуть здати зразки ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Як повідомлялося, посол Норвегії в Нідерландах Борд Івар Свендсен заявив, що його країна прагне сприяти зусиллям у пошуку та ідентифікації людей в Україні, які були вбиті або зникли безвісти, включаючи дітей, насильно вивезених до РФ.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-