Посилена підготовка та розвиток карʼєри: у Міноборони прокоментували зміни до Концепції військової освіти

Посилена підготовка та розвиток карʼєри: у Міноборони прокоментували зміни до Концепції військової освіти

Укрінформ
Кабінет міністрів України своєю постановою вніс зміни до Концепції трансформації системи військової, зокрема, уточнено складові структури системи військової освіти, а система військової освіти включатиме початкову військову підготовку ліцеїстів військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою замість допризовної підготовки.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«В удосконаленні системи військової освіти зроблено ще один важливий крок. Кабінет Міністрів України привів Концепцію трансформації системи військової освіти у відповідність до Закону України “Про освіту”. Ухвалену урядом постанову розробило Міністерство оборони України», - йдеться в повідомленні.

Згідно з урядовою постановою, уточнено складові структури системи військової освіти, а також визначено мету підготовки ліцеїстів військових ліцеїв, ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, учнів професійних коледжів з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Відтепер структура системи військової освіти включає початкову військову підготовку ліцеїстів військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, замість допризовної підготовки. Ці ліцеїсти та учні професійних коледжів з посиленою військовою та фізичною підготовкою здобуватимуть первинні загальновійськові знання, необхідні для вступу у вищі військові навчальні заклади.

Читайте також: Військові можуть оновити свій статус у застосунку «Армія+» - Міноборони

За інформацією МОУ, такий підхід забезпечить безперервну освіту військових для розвитку їхньої кар’єри.

Як повідомляв Укрінформ, спеціалісти з США навчатимуть курсантів у військових вищих навчальних закладах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-