Затриманому на хабарі посадовцю Енергоатома призначили заставу в ₴1 мільйон

Затриманому на хабарі посадовцю Енергоатома призначили заставу в ₴1 мільйон

Фото
Укрінформ
Затриманому на хабарі посадовцю АТ «НАЕК Енергоатом» обрано запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«Прокурори Київської міської прокуратури спільно зі Службою безпеки України та за сприяння керівництва АТ «НАЕК Енергоатом» на одержанні 100 тисяч гривень неправомірної вигоди викрили 48-річного посадовця компанії», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, до посадовця звернувся представник приватного товариства із проханням допомогти в отриманні оплати від одного з гірничо-збагачувальних комбінатів, що входить до складу АТ «Енергоатом», за договором, укладеним ще в грудні 2022 року.

«Посадовець пообіцяв вирішити це питання з керівництвом комбінату за 100 тис грн. У разі ненадання грошей він заявив, що посприяє аби укладений договір не був оплачений в жодному разі. Тож підприємець був змушений погодитись на ці умови», - зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці затримали співробітника АТ «Енергоатом» під час отримання грошей.

Наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Також підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн гривень.

Як повідомляє Служба безпеки України, затриманий є директором з контрольно-ревізійної роботи цього підприємства. За матеріалами справи, він вимагав «відкати» від постачальників товарів та послуг для державного підприємства.

«У межах кримінального провадження задокументовано, що в обмін на «данину» у 15 відсотків від розміру контракту він обіцяв постачальникам прискорений розрахунок за відповідний контракт», - зазначили у СБУ.

Читайте також: Суд арештував заступницю прокурора Запорізької області у справі про хабарі - застава 8 мільйонів

Зловмисника затримали на гарячому, коли він отримав 100 тис. грн від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран.

Як повідомляв Укрінформ, В НАЕК «Енергоатом» підтвердили затримання посадовця компанії під час отримання неправомірної вигоди. За повідомленнями ЗМІ, йдеться про топменеджера Енергоатома Олександра Скопича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-