У «Дії» вже згенерували понад 300 000 посвідчень ветерана

У «Дії» вже згенерували понад 300 000 посвідчень ветерана

Укрінформ
У застосунку «Дія» вже згенерували понад 300 тисяч посвідчень ветерана.

Про це в телеефірі сказав заступник міністра у справах ветеранів Руслан Приходько, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні понад 300 тисяч ветеранів війни і родин загиблих вже згенерували відповідне посвідчення і користуються всіма можливостями, які це передбачає», - сказав Приходько.

Він зазначив, що наразі кожен ветеран і ветеранка мають право і на паперовий, і на електронний документ, але основним буде електронне посвідчення.

Читайте також: У Мінветеранів розповіли, коли запрацюють фахівці із супроводу ветеранів

"Перш за все це потрібно для того, щоб після рішення відповідної комісії, яка призначає статус учасника бойових дій або, наприклад, особи з інвалідністю внаслідок війни або члена сім'ї загиблого, автоматично людина могла вже користуватися електронним посвідченням. Натомість якщо ми говоримо про паперове посвідчення, то завжди між прийнятим рішенням про встановлення статусу і моментом фактичного отримання такого посвідчення могло навіть декілька місяців проходити, особливо якщо ми говоримо про діючих військовослужбовців, які отримують відповідні статуси", - сказав Приходько.

Читайте також: Кабмін уточнив процедуру подання паперової заяви для отримання статусів, пов'язаних із війною

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня Міністерство цифрової трансформації запустило в «Дії» послугу з оформлення електронного посвідчення ветерана. Додати документ у застосунок може учасник бойових дій, людина з інвалідністю внаслідок війни, учасник війни, постраждалий учасник Революції гідності, член сім’ї загиблого ветерана війни, член сім’ї загиблого захисника і захисниці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-