Львівський Центр трансплантології провів вже понад 400 пересадок органів

Львівський Центр трансплантології провів вже понад 400 пересадок органів

Укрінформ
За чотири роки лікарі Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова виконали пацієнтам 406 пересадок органів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

"За 4 роки роботи Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова лікарі виконали 262 посмертні трансплантації. А загалом, разом з родинними пересадками, кількість таких операцій уже сягає 406. І щороку спеціалісти Львова намагаються рятувати все більше і більше пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за дев'ять місяців 2024 року львівські лікарі провели 106 трансплантацій органів від родинних та посмертних донорів, і це найбільша кількість трансплантацій в Україні за цей час.

У міськраді нагадали, що першу трансплантацію у Львові виконали у лютому 2020 року. Саме тут вперше в Україні пересадили комплекс "підшлункова залоза та нирки", а також провели першу в Україні пересадку комплексу "серце-легені" та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Читайте також: Львівські лікарі одночасно пересадили серце і нирку одній людині

Як повідомляв Укрінформ, з початку року українські медики провели 373 органні трансплантації. Пересаджено 250 нирок, 73 печінки і 50 сердець. 64% трансплантацій проведено від посмертного донора. Найбільше трансплантацій виконано у Першому медичному об'єднанні Львова (106), Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова (62) та Інституті серця МОЗ України (37).

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-