У системі E-Health зареєстрували перший медичний заклад

У системі E-Health зареєстрували перший медичний заклад

Укрінформ
В електронній системі охорони здоров'я E-Health зареєстрували  перший медичний заклад - центр первинної медико-санітарної допомоги Подільського району м. Києва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це національна площадка (E-Health - ред.), яка  дасть змогу об'єднати всі електронні системи, які розроблялися  на первинній та вторинній ланках допомоги. Пацієнт із Києва, який  є в попередній електронній системі, в будь-якому місті України, в будь-якій поліклініці чи лікарні, що є клієнтом цієї електронної площадки, зможе нею користуватися - записатися до лікаря, обрати лікаря", - сказав під час реєстрації заступник Київського міського голови Михайло Поворозник.

Першим закладом, який зареєстровано в системі E-Health, став ЦПМСД №2 Подільського району столиці, який бере участь у пілотному проекті  реформування системи охорони здоров'я Києва, зокрема в закладі реалізовується проект електронного запиcу на прийом до лікаря, ведення електронної бази пацієнтів тощо, який супроводжує розробник медичних електронних систем Helsi. За словами Поворозника, всі центри первинної медико-санітарної допомоги Подільського, Оболонського та Деснянського районів столиці, які беруть  участь у цьому проекті, також будуть сьогодні зареєстровані в E-Health. Заcтупник мера Києва також повідомив, що до жовтня-кінця листопада київська влада має намір провести навчання з комп'ютерної грамотності лікарів та медперсоналу первинної ланки, обладнати технікою всі центри медико-санітарної допомоги столиці та підключити їх до системи E-Health.

В системі E-Health на перший час реформування первинної ланки медичної допомоги, з поступовою реєстрацією в ній медзакладів, буде доступною інформація про медичні заклади, лікарів, які там працюють, а також створено реєстр пацієнтів.

Як зауважив на реєстрації керівник проектного офісу  E-Health Юрій Бугай, створення та робота  E-Health - одна зі складових першого кроку медичної реформи, прописаної  законом про державні фінансові гарантії надання медичної допомоги, який передбачає оплату державою медичних послуг, наданих кожному конкретному пацієнту, і  який Рада ухвалила в першому читанні.

"Для цього нам необхідно створити перші базові три реєстри: реєстр медичних установ, реєстр лікарів, реєстр пацієнтів, об'єднати  їх на національному рівні і провести реформу фінансування первинної ланки", - сказав керівник проектного офісу.

За його словами, до реєстрації в E-Health вже готові медзаклади в Дніпропетровській та Черкаській областях,  очікується, що до грудня 2017 року таку реєстрацію пройдуть медзаклади первинної допомоги по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-