Штучний інтелект допоміг шахраям у Гонконзі привласнити $25 мільйонів

Штучний інтелект допоміг шахраям у Гонконзі привласнити $25 мільйонів

Укрінформ
У Гонконзі співробітник транснаціональної компанії здійснив транзакції на $25 мільйонів на прохання нібито свого керівника під час відеоконференції. Як з’ясувалося, решта учасників зустрічі були діпфейком - витвором штучного інтелекту.

Як передає Укрінформ, про цю аферу розповідає BFMTV.

«Під час багатосторонньої відеоконференції з'ясувалося, що всі люди, окрім нього, були несправжніми, але виглядали правдивіше, ніж у житті», - розповів колега фігуранта.

Сам працівник компанії теж пояснив, що всі учасники «виглядали справжніми». Тож він здійснив близько п'ятнадцяти транзакцій на п'ять різних банківських рахунків на загальну суму 200 мільйонів гонконзьких доларів, або 25 мільйонів доларів США.

Отримавши електронного листа із запрошенням від свого керівника з Великої Британії, співробітник подумав про можливу аферу, однак присутність на відеоконференції колег його заспокоїла. Правду він дізнався, коли зателефонував цим колегам після зустрічі.

Читайте також: Канадська розвідка попередила про небезпеку штучного інтелекту для демократичних процесів

На думку слідства, афера була проведена з максимальним професіоналізмом. Протягом декількох місяців шахраї нібито завантажували відеозаписи співробітників транснаціональної корпорації, які використовували для імітації їхніх голосів за допомогою штучного інтелекту.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Google презентувала новий сервіс на основі штучного інтелекту, що допомагає перетворити текст у зображення ImageFX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-