Кримського політв'язня Приходька не випустять із ШІЗО, поки не помре - донька

Кримського політв'язня Приходька не випустять із ШІЗО, поки не помре - донька

Укрінформ
Донька незаконно засудженого РФ на 9,5 року кримського проукраїнського активіста Олега Приходька Наталія Швецова заявила, що співробітники колонії не випустять її батька із ШІЗО доти, доки він не помре.

Про це вона повідомила "Суспільному Крим", передає Укрінформ.

"Мого тата хочуть згноїти в ШІЗО. Від тата надійшло повідомлення. Він сказав, що його не випустять із ШІЗО доти, доки він не помре", - зазначила донька політвʼязня.

Швецова також зазначила, що залишити Приходька в ШІЗО - наказ "згори", а співробітники російської колонії відкрито йому про це кажуть.

65-річного активіста і українського патріота, жителя селища Оріхове Сакського району Криму Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

У березні 2021 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону виніс йому вирок у вигляді 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Він відбуває покарання у Володимирському централі, який має славу місця тортур ув’язнених.

Читайте також: Кримський політв'язень Руслан Зейтуллаєв провів майже 40 діб у ШІЗО - адвокат

У листопада 2023 року російський "суд" додав йому 4,5 року ув'язнення за "виправдання тероризму". Загалом його засудили до 9,5 року позбавлення волі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що донька засудженого політв'язня, кримського проукраїнського активіста Олега Приходька Наталія Швецова повідомила, що в російській колонії її батькові не дають жодних ліків, які він має прийматиА також, що його катували.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

Фото: Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-