Неїжпапа і Джемілєв обговорили депортацію кримських татар 1944 року та нинішні утиски Росії

Неїжпапа і Джемілєв обговорили депортацію кримських татар 1944 року та нинішні утиски Росії

Фото
Укрінформ
Командувач Військово-морських сил ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся з одним із лідерів кримськотатарського народу, Героєм України Мустафою Джемілєвим.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Командувач Військово-морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся з одним із провідників кримськотатарського національного руху, першим головою Меджлісу кримськотатарського народу, народним депутатом, Героєм України Мустафою Джемілєвим. Під час зустрічі сторони обговорили історичні паралелі між депортацією кримськотатарського народу 1944 року, жертв якої в Україні традиційно вшановують 18 травня, та утисками, яких зазнають представники цього народу від сучасних окупантів Криму - Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Фото: ВМС ЗСУ / Телеграм

Віцеадмірал подякував усьому кримськотатарському народові за його внесок у захист України та сприяння її Збройним силам, зокрема національному флоту, а особливо - за тих його синів і доньок, які сьогодні служать в лавах Сил оборони України, і за тих, хто поклав своє життя у боротьбі з російськими загарбниками.

Читайте також: У Криму загарбники розіслали вказівки прибрати з бібліотек книги про Голодомор та кримських татар

На завершення зустрічі учасники поділились особистими думками щодо подальшої співпраці на найближчий час та після деокупації українського Криму.

Раніше в ексклюзивному коментарі Укрінформу Мустафа Джемілєв заявив, що є всі підстави сподіватися, що 2024 рік стане останнім роком окупації Криму, й кримські татари, які роз’їхалися по світу, повернуться додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-