У Довжанську на Луганщині впав російський розвідувальний дрон

У Довжанську на Луганщині впав російський розвідувальний дрон

Укрінформ
У захопленому росіянами ще 10 років тому Довжанську Луганської області впав розвідувальний безпілотник «Орлан».

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

Посеред захопленого росіянами 10 років тому Довжанська впав розвідувальний безпілотник загарбників «Орлан», ідеться в повідомленні.

«Всі розуміють, чий він. Бачили, звідки був запуск. Однак ніяких заяв задля заспокоєння населення місцеві колаборанти так і не зробили. Без вказівки зверху не можуть», - підкреслили в ОДА.

Як зауважили в обладміністрації, до тимчасово захопленої Попасної не повертаються люди, тому що росіяни вщент зруйнували 20-тисячне місто ще при штурмі навесні 2022 року.

Загарбники «зрозуміли, що показову відбудову там не проведеш, а на капітальній - не вкрадеш. Тому майже одразу офіційно заявили по недоцільність відновлення населеного пункту. Значна більшість населення евакуювалася звідти ще до захоплення міста. Наразі там мешкає 280 осіб, що становить 1,4% від довоєнної кількості», підкреслили в ОДА.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «другу добу поспіль росіяни б’ють по житловій забудові Невського, де ще залишається місцеве населення. Ворог застосовував артилерію та міномети різних модифікацій. У селі пролунали чотири вибухи. Наслідки учорашніх ударів – руйнація чотирьох приватних будинків. Нагадаю, що днем раніше було пошкоджено ще п’ять. Щоразу вмовляємо людей на евакуацію».

Також, за словами Лисогора, артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Куземівка і Стельмахівка. Авіаційні удари загарбники спрямували по Твердохлібовому та Сергіївці.

Атаки ворога відбиті біля Стельмахівки, Макіївки, Невського, у Серебрянському лісі та в Білогорівці.

Читайте також: Армія РФ увечері вдарила по Дніпропетровщині з артилерії

Як повідомляв Укрінформ, довкола тимчасово захопленого Сєвєродонецька на Луганщині вирують лісові пожежі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-