Громадянського журналіста з Криму Аметова етапували до російської колонії - дружина

Громадянського журналіста з Криму Аметова етапували до російської колонії - дружина

Укрінформ
Громадянського журналіста з Криму Ернеса Аметова, засудженого до 11 років ув'язнення, етапували до виправної колонії №12 у Вологодській області РФ.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив дружині по тюремному зв'язку «Зонателеком», повідомляє «Кримська солідарність».

«Він зараз перебуває на карантині і чекає, коли його переведуть до табору. Відстань вийшла далека - дві тисячі кілометрів від Криму», - розповіла його дружина Елеонора Аметова.

Як повідомляв Укрінформ, вперше Ернеса Аметова заарештували 11 жовтня 2017 року. Тоді обшуки пройшли також у Сейрана Салієва, Марлена Асанова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір'яєва, Мемета Белялова та Сервера Мустафаєва. Три роки слідства та судових розглядів кримський татарин провів у слідчих ізоляторах Криму та Ростова-на-Дону.

У 2020 році Аметова виправдали та звільнили в залі суду через відсутність доказів. Це був перший подібний випадок у «справах Хізб-ут-Тахрір» не тільки в тимчасово окупованому Криму, а й на території Росії. Проте пізніше апеляційний суд переглянув рішення Південного окружного військового суду й відправив справу на новий розгляд.

Читайте також: Затриманий торік політв'язень Якубов вперше зустрівся з дружиною у СІЗО Сімферополя

У грудні 2023 року російський апеляційний «суд» затвердив вирок громадському журналісту Ернесу Аметову, якого Південний окружний військовий «суд» засудив до 11 років колонії суворого режиму у «справі Хізб-ут-Тахрір».

Фото: «Кримська солідарність»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-