Кримські татари у різних куточках світу намагаються допомогти звільнити Крим - Чубаров

Кримські татари у різних куточках світу намагаються допомогти звільнити Крим - Чубаров

Ексклюзив
Укрінформ
Кримські татари з різних куточках світу намагаються об’єднатися і сприяти звільненню Криму.

На цьому наголосив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в коментарі Укрінформу.

«Кримські татари, яких розкидано по всьому світу, намагаються підтримувати один з одним зв’язки всередині тієї країни, де знаходяться, і з Кримом, з народом, з Меджлісом кримськотатарського народу. Вони намагаються об’єднатися в межах Всесвітнього Конгресу кримських татар», - сказав він.

Чубаров додав, що найбільший за кількістю осередок кримських татар - у Туреччині та Румунії. Всі вони намагаються об’єднуватися через місцеві громади.

«Взагалі наші активісти по всіх країнах дуже тісно працюють з парламентаріями цих країн, і завдяки їм до визнання масової депортації кримських татар у 1944 році актом геноциду вже приєдналися Латвія, Литва і Канада», - сказав політик.

За його словами, зараз у європейських країнах проводитиметься ряд меморіальних заходів до 80-х роковин депортації кримськотатарського народу, куди будуть запрошуватися політики, і це буде ще однією нагодою заявити про кримських татар.

За словами Чубарова, у кримських татар дуже велике відчуття єдності. І це певною мірою допомагає їм утримуватися від асиміляційних процесів.

Читайте також: Чубаров: Солідарність корінних народів дозволяє їм впливати на свої уряди для підтримки України

«Але всі розуміють, що головне - це можливості для розвитку на своїй землі, у Криму. Тому всі очікують, коли знову буде можливість поспілкуватися з Кримом, народом, з родичами. Всі очікують звільнення Криму і намагаються допомогти звільнити Крим», - додав глава Меджлісу.

Раніше Чубаров у коментарі Укрінформу заявив, що рішення Комітету ООН з прав людини дає можливість засудити Росію за переміщення українських громадян, адже воно сформувало міжнародну правову позицію, що такі дії є незаконними і не можуть бути застосовані до жителів в Криму, оскільки вони користуються захистом Женевської конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-