Справа військових РФ, які катували цивільних у Тростянці під час окупації, пішла до суду

Справа військових РФ, які катували цивільних у Тростянці під час окупації, пішла до суду

Укрінформ
На Сумщині заочно судитимуть російських військових, які катували місцевих мешканців у Тростянці під час його окупації у 2022-му році.

Про це повідомили на сайті Сумської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно п'ятьох військовослужбовців ЗС РФ, які у порушення законів та звичаїв війни жорстоко поводилися із цивільними", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, 13 березня 2022 року під час окупації міста Тростянеця Охтирського району озброєні автоматами військові країни-агресора затримали на вулиці чотирьох цивільних.

"Попри те, що у чоловіків не було із собою зброї, окупанти відвели їх на територію місцевого елеватора, де в одній із господарських будівель був облаштований штаб рашистів. Затриманим наділи на руки кайданки, на очі - шапки та замотали їх липкою стрічкою. Окупанти били одного із затриманих та стріляли в повітря, імітуючи його розстріл, намагаючись психологічно вплинути на інших", - йдеться у повідомленні.

Наступного дня затриманих перевели у підвал. У повній темряві, без достатньої кількості питної води та їжі, при температурі повітря -10 градусів за Цельсієм двоє з них провели там чотири доби. Після чого їх відпустили.

"Інших двох чоловіків 14 березня відвезли до приміщення залізничного вокзалу, де передали військовим РФ, які їх допитували, застосовуючи фізичне насильство. Згодом затриманих теж відпустили", - повідомили в прокуратурі.

Наразі ідентифіковані лише п'ятеро окупантів, які катували цивільних, однак досудове розслідування триває, встановлюються особи інших військових, які перебували на території елеватора. Водночас встановлюються особи військових РФ, які допитували затриманих у приміщенні залізничного вокзалу.

Читайте також: Справа трьох військових РФ за катування цивільних на Київщині пішла до суду

Наразі п’ятьом обвинуваченим заочно обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, також їх оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування завершено слідчими Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Раніше Укрінформ повідомляв, що правоохоронці у Сумській області затримали за підозрою у держзраді подружжя, яке передавало ворогу дані про оборону північно-східного кордону.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-