Із тимчасово окупованої частини Донеччини вдалося повернути 11-річного сина військової

Із тимчасово окупованої частини Донеччини вдалося повернути 11-річного сина військової

Укрінформ
Із тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути 11-річного сина жінки-військовослужбовиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що нещодавно до Мінреінтеграції звернулася жінка-військовослужбовиця, яка понад два роки не бачила свого сина Дениса. Хлопець мешкав у літньої родички на тимчасово окупованій території неподалік Маріуполя.

«Самотужки переправити дитину на контрольовану урядом України територію змоги не було. Жінка майже не сподівалася вирішити це питання, але в душі плекала надію на зустріч», - зауважили у відомстві.

За повернення Дениса взялися представники Мінреінтеграції у тісній співпраці з громадською спілкою «Українська мережа за права дитини».

Зараз хлопчик разом з мамою перебувають у безпеці.

Читайте також: У Бердянську на базі дитячого табору загарбники відкрили пропагандистський центр

У Мінреінтеграції нагадали, що громадянам, які стали свідками незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію РФ, слід обов’язково повідомити про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячі лінії Мінреінтеграції - 15-48 або Національного інформаційного бюро - 16-48.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну вдалось повернути ще 13 дітей з тимчасово окупованих територій та в межах реалізації плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-