У Криму з 2014 року зафіксували щонайменше 28 переслідувань неповнолітніх - КРЦ

У Криму з 2014 року зафіксували щонайменше 28 переслідувань неповнолітніх - КРЦ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму за період окупації зафіксовано щонайменше 28 переслідувань неповнолітніх.

Про це повідомляє Кримськотатарський Ресурсний центр у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, за період окупації Криму нами було зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідування неповнолітніх", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підлітків переслідують в адміністративному порядку і застосовують наступні види покарань – штрафують батьків або надають декілька діб арешту.

У КРЦ підкреслили, що кількість переслідуваних окупантами дітей може бути більшою. Так само, як і досі невідомо про точну кількість дорослих, які перебувають у російському полоні.

Правозахисники вважають ці переслідування незаконними, політично вмотивованими та злочинними. Ця політика окупантів спрямована на залякування дітей з метою подавити будь-які спроби висловити власну думку та висловити протест, а також схилити їх на свій бік. Такі випадки позначаться на дитячій психіці, залишаться у пам’яті на довгий час та вплинуть на подальше життя дітей, підкреслили в КРЦ.

Кримськотатарський Ресурсний Центр також вважає ці дії окупантів відступом від Конвенції ООН про права дитини, якою на державу, в межах юрисдикції якої перебуває дитина, покладається відповідальність захищати права дитини без будь-якої дискримінації незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження. А також грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права, яке забороняє застосовувати законодавство країни-окупанта на окупованих територіях.

Читайте також: Росія зробила з Криму не лише військову базу, а й велику тюрму - правозахисниця

Кримськотатарський Ресурсний Центр висловлює рішучий протест і вимагає негайного звільнення всіх українських громадян та притягнення до відповідальності тих, хто бере участь в їх переслідуванні.

Раніше Укрінформ повідомляв, що щонайменше 200 українських громадян перебувають за ґратами у сфабрикованих політичних справах у Криму після окупації Росією півострова у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-