Тимчасово окупований Маріуполь заливає каналізаційними стоками

Тимчасово окупований Маріуполь заливає каналізаційними стоками

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому армією РФ Маріуполі окупаційна влада заборонила людям купання в Азовському морі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя.

«У Маріуполі заборонили купання в морі. У постанові окупантів зазначено, що така заборона викликана складнощами, пов'язаними «із забезпеченням безпеки людей на водних об'єктах… а також у зв'язку з проведенням заходів щодо обстеження акваторії пляжів Азовського узбережжя та водойм», - йдеться у повідомленні.

Водночас у реальності загарбники розуміють, що море забруднене каналізаційними стоками, тож люди просто можуть заразитися інфекційними хворобами, констатували в міськраді, додавши, що це наслідок недбалості окупантів.

«Жителі міста б'ють тривогу - центр міста заливає каналізаційними відходами. Вже кілька днів каналізація тече вулицями Архітектора Нільсена, Пушкіна, Куїнджі, Семенишина. За словами містян, усі стоки потрапляють до Азовського моря», - підкреслюється у повідомленні.

Читайте також: У Маріуполь приїхали і живуть до 80 тисяч росіян - Андрющенко

Також зазначається, що наразі відбувається й забруднення міських річок, які також впадають в море. Вже неодноразово містяни скаржилися у пабліках та чатах на бездіяльність окупантів.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів.

Російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-