СБУ оголосила у розшук «дитячу омбудсменку ЛНР»

СБУ оголосила у розшук «дитячу омбудсменку ЛНР»

Укрінформ
«Дитячу омбудсменку» так званої «ЛНР» підозрюють у колабораціонізмі, а також у причетності до викрадення Росією українських дітей.

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Служба безпеки України повідомила про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України так званій «уповноваженій з прав дитини в ЛНР». За даними слідчих, цю посаду обіймає мешканка Луганська Інна Міщенко, яка до 2014 року працювала юристом у банку. Після захоплення агресором окремих районів Луганської області вона пішла на службу до так званої «генеральної прокуратури ЛНР», де займалася питаннями неповнолітніх», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, призначення «дитячим омбудсменом» правопорушниця отримала у грудні 2022 року за представленням російської уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Білової, ордер на арешт якої минулого року видав Міжнародний кримінальний суд.

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях продовжують досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Українська спецслужба, зокрема, опрацьовує дані щодо безпосередньої причетності фігурантки до депортації, передачі загарбникам особових справ дітей із тимчасово окупованої території Луганської області та їх незаконного вивезення до РФ.

Читайте також: З тимчасово окупованих територій повернули шістьох дітей, троє з яких - напівсироти

Колаборантку оголошено у розшук. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, на військовий вишкіл до Росії відправлять понад 2,5 тисячі підлітків з ТОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-