У Криму від початку окупації кількість політв’язнів і переслідуваних Росією досягла 331 - КРЦ

У Криму від початку окупації кількість політв’язнів і переслідуваних Росією досягла 331 - КРЦ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму з 2014 року кількість політв’язнів і переслідуваних досягла 331. Із них - 54 людини вже звільнено, з яких 34 - представники корінного кримськотатарського народу.

Про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ), передає Укрінформ.

"За даними Кримськотатарського ресурсного центру, за весь період окупації кількість політв’язнів і переслідуваних досягла 331. 54 людини вже звільнено, з них 34 – представники корінного кримськотатарського народу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після окупації Криму Російська Федерація, неправомірно використовуючи своє законодавство в політичних цілях, розгорнула на півострові масові репресії щодо кримських татар і проукраїнських активістів. Затримання та арешти людей стали регулярною практикою.

Читайте також: У Криму дружину політв'язня Якубова оштрафували за спробу зробити фото чоловіка у «суді»

Кількість людей, позбавлених волі у рамках політично-вмотивованих справ, продовжує зростати з кожним роком, додали в КРЦ.

Раніше постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева наголосила, що Україні потрібен ефективний механізм для звільнення з РФ українських політв'язнів. Але це важко зробити, бо з країною-агресором домовитися про будь-яку спільну роботу неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-