У Криму окупанти відновили незаконні розкопки

У Криму окупанти відновили незаконні розкопки

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму росіяни відновили незаконні розкопки. Цього року такі заходи заплановані в некрополі Киз-Аул - невідомого стародавнього міста на південному узбережжі Керченського півострова.

Про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ), передає Укрінформ.

"Від початку окупації півострова росіяни щоліта проводять незаконні розкопки в Криму. Це літо, згідно з заявами окупаційних експертів, не стане винятком. Цього року такі заходи заплановані на Киз-Аул", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що щороку у Східному Криму працює понад десять лише планових наукових експедицій, які досліджують археологічні пам’ятки. На роботи з усього півострова виїжджають експедиції окупаційного "Інституту археології Криму РАН".

Археологічні розкопки, що проводяться російськими вченими на окупованих територіях, є незаконними, оскільки жодних дозвільних документів на проведення розвідок та розкопок від компетентних органів України не отримується.

Читайте також: У Криму загарбники знищують заповідник «Херсонес Таврійський»

Упродовж 8 років окупації, "адміністрація" РФ сприяє проведенню незаконних археологічних розкопок й розвідок на території півострова, що спричиняє руйнування об’єктів культурної спадщини України.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Росія позбавляє українців пластів культури та історії, які не були вивчені досконально і відтепер втрачені назавжди.

Фото: КРЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-