У Криму посилили рекламу контрактної служби в армії РФ - ЗМІ

У Криму посилили рекламу контрактної служби в армії РФ - ЗМІ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російська "влада" посилила рекламу контрактної служби в армії РФ. Зросла кількість об'єктів із зовнішньою рекламою контрактної служби та онлайн реклама.

Про це повідомляє "Крим.Реалії", передає Укрінформ.

"Російська влада анексованого Криму різко активізувала рекламу контрактної служби в лавах російської армії на «СВО» (так влада Росії називає повномасштабну війну проти України – ред.)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російська влада Криму наростила показ онлайн реклами, також зросла кількість об'єктів із зовнішньою рекламою контрактної служби.

«Стало більше і частіше з'являтися візуальної реклами, крім високих грошових виплат, заманюють можливістю отримання безкоштовної земельної ділянки. Нам надходить інформація, що у центрах зайнятості стали частіше проводити зустрічі безробітних із представниками військкоматів. Причому агітують з акцентом, що до кінця осені все закінчиться, мовляв, і повоювати не встигнете після курсів підготовки, а статус учасника «СВО» з усіма пільгами отримаєте довічно. На питання про вимоги до здоров'я відповідають, що критерій головний - здатність пересуватися із тридцятикілограмовою амуніцією. Набирають охочих до шістдесяти років, а тих, хто має офіцерські звання, - до шістдесяти п'яти», – прокоментував ситуацію активіст #LiberateCrimea, прізвище якого редакція не називає із міркувань безпеки.

Читайте також: В окупованому Маріуполі загарбники розгорнули пункти «лагідної мобілізації»

Активіст зазначив, що така активізація вербувальних методів має два пояснення, але лише одну причину.

«Перше - що новий міністр оборони РФ збільшив Криму план щодо набору контрактників. Друге - більшість тих у Криму, хто хотів укласти контракт, вже його уклали. Тому і в першому, і в другому випадку у кримської влади виникли складнощі із виконанням плану з постачання контрактників перед МО РФ, що є причиною різкого підвищення активності із залучення нових контрактників», - зазначив активіст.

Читайте також: Серед російських загарбників зростає рівень дезертирства - розвідка

У тимчасово окупованому Криму використовується широкий спектр методів із залучення кримчан на контрактну службу до армії РФ.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму поховали понад 800 російських солдатів, які загинули на війні з Україною. З них 622, ймовірно, були громадянами України.

Фото ілюстративне: rfe 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-