У школах на ТОТ Запоріжжя загарбники насаджують «Зірницю» та норми «ГТО»

У школах на ТОТ Запоріжжя загарбники насаджують «Зірницю» та норми «ГТО»

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники перебудовують навчальний процес під воєнні потреби.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Окупанти перебудовують навчання на ТОТ Запорізької області на воєнні потреби … в життя дітей на ТОТ з минулого повернулася «Зірниця» (дитяча військово-спортивна гра часів СРСР – ред.) разом з нормами ГТО», - зазначив він.

За інформацією Федорова, з 1 вересня окупанти додають у навчальний процес воєнну складову: на уроках замість безпеки життєдіяльності навчатимуть стройової підготовки та тактики ведення бою.

Читайте також: «Готують бойовиків для війн Кремля»: росіяни посилили мілітаризацію школярів на ТОТ

«Освіта на захоплених територіях давно знищена - залишилася тільки пропаганда. Але відвідувати школи треба обов’язково - інакше батьків позбавлять батьківських прав», - зазначив очільник ОВА.

Він додав, що окупанти змушують дітей вчитися за російськими програмами, які транслюють кремлівські наративи, а для популяризації загарбницької війни РФ їм організовують лекції «ветеранів СВО».

Читайте також: Останній дзвоник на ТОТ лунав під наглядом російських силовиків - Центр нацспротиву

«Школярів змушуватимуть розвивати «наукові проєкти», пов’язані зі створенням та управлянням БПЛА. Кафедри підготовки офіцерів служби радіоелектронної боротьби буде відкрито при цивільних вишах. Там готуватимуть офіцерів для ворожої армії», - додав Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, на військові навчання у Волгоградській області РФ окупанти відправлять дві з половиною тисячі дітей з чотирьох тимчасово загарбаних областей України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-