«Голова виборчої комісії» з Криму отримала 8 років ув'язнення за колаборацію

«Голова виборчої комісії» з Криму отримала 8 років ув'язнення за колаборацію

Укрінформ
"Голову виборчої комісії" з Криму засудили до 8 років позбавлення волі за колаборацію.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримала «голова дільничної виборчої комісії однієї з виборчих дільниць» в окупованому Криму. Її визнано винною у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 ККУ) та засуджено до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із державною службою та місцевим самоврядуванням, на 12 років", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори у суді довели, що після окупації півострова засуджена добровільно почала працювати в окупаційних органах влади. Зокрема, у липні 2022 року обійняла посаду «голови дільничної виборчої комісії виборчої дільниці № 67 міста Джанкой Республіки Крим». До цього, з 2014 року, вона працювала в «адміністрації м. Джанкой».

Читайте також: Колишній народний депутат заочно отримав 12 років за виправдовування агресії РФ і шахрайство

Своїми діями засуджена сприяла реалізації політики окупаційної влади держави-агресора на тимчасово окупованому півострові, забезпечуючи проведення незаконних виборчих процесів РФ в Криму, додали в прокуратурі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що колишню прокурорку з тимчасово окупованого Криму засуджено до 13 роківпозбавлення волі за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-