Загарбники погрожують не вивозити сміття людям з ТОТ, у яких немає російського паспорта

Загарбники погрожують не вивозити сміття людям з ТОТ, у яких немає російського паспорта

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Херсонщини росіяни вдаються до чергового шантажу, аби примусити місцеве населення отримати паспорт РФ.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

"Росіяни створили "екологічний оператор", який буде займатися вивозом сміття, але з ним тепер треба переукласти договір як фізичним, так і юридичним особам. Інакше вивіз сміття здійснюватись не буде", - йдеться у повідомленні.

Проте, зазначають в ЦНС, для укладання договору необхідно мати паспорт РФ, а також право власності на житло. У випадку з юрособами необхідно надати російську реєстрацію підприємства.

Таким чином вивіз сміття є ще одним елементом тиску на приватні домогосподарства, щоб примусити власників інтегруватись в російське правове поле.

Читайте також: У Луганську забиратимуть новонароджених у батьків без паспорту РФ - Центр нацспротиву

Центр національного спротиву зауважує, що керівництво "оператора", яке фактично працює на примусову паспортизацію населення захоплених територій, буде нести відповідальність згідно з чинним законодавством.

Як повідомляв раніше ЦНС, на тимчасово окуповані території півдня прибула нова партія "волонтерів", які мають серед іншого збирати інформацію серед місцевих для ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-