Маскують під «газопровід»: росіяни хочуть перекачувати нафтопродукти від Новоазовська в бік Бердянська

Маскують під «газопровід»: росіяни хочуть перекачувати нафтопродукти від Новоазовська в бік Бердянська

Відео
Укрінформ
Російські загарбники на тимчасово окупованій території прокладають трубопровід для нафтопродуктів від Новоазовська в бік Бердянська.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідне відео.

«Росіяни тягнуть трубопровід для нафтопродуктів від Новоазовська в бік Бердянська. Разом із роботами по розширенню дороги росіяни укладають трубопровід на всіх ділянках будівництва та розширення від Новоазовська до Маріуполя, а також від Мангуша до Червоного Поля (Запорізька область)», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що за «документами» у загарбників це обліковується як газопровід, але вони прокладають труби іншим діаметром, який не підходить для цього.

«Однак справа в тому, що газопровід тут уже прокладено. Нові труби, які мають інший, не газовий, діаметр, кладуть майже поруч. … Удвічі цікавіше те, що початок укладання трубопроводу припадає на ділянку Новоазовського району, де до початку війни знаходилася наливна станція.… Саме в Новоазовському районі знаходилась одна з наливних станцій дизельного палива, яке йшло російсько-українськими транзитними трубопроводами (ще одна станція була у Звягелі). Так от, ці незвично цікаві труби йдуть звідти», - пояснив радник мера.

За його словами, на опублікованому відео можна побачити, як усе це перевозять у супроводі військових.

Читайте також: У Росії підірваний трубопровід, що перекачував нафтопродукти у танкери - ГУР

«Окрім того, ми помітили в Новоазовському (на стадії будівництва) та в Мангуському (на стадії підготовки) встановлення резервуарів на кшталт тих, що ви бачите на нафтопереробних заводах. У підсумку це здається цілком логічним. Вирішити всі логістичні питання одразу: насосні станції поставити разом/поруч з газовими - і готовий трубопровід у Крим без проблем з укладанням по дну Чорного моря», - зробив висновки Андрющенко.

Він додав, що партизани будуть дізнаватись більше та слідкувати за цими діями загарбників на окупованій території.

Як повідомлялося, російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-