Майже 130 тисяч переселенців були змушені повернутися на ТОТ чи у зону бойових дій - депутат

Майже 130 тисяч переселенців були змушені повернутися на ТОТ чи у зону бойових дій - депутат

Укрінформ
Майже 130 тисяч внутрішньо переміщених осіб були змушені повернутися додому, в зону ведення бойових дій чи на тимчасово окуповану територію, через проблеми з житлом та працевлаштуванням. 

Про це йшлось на конференції «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам», передає Укрінформ.

Як наголосив голова робочої групи з питань житла парламентської ТСК із захисту прав ВПО Максим Ткаченко у коментарі Укрінформу, більша частина переселенців потребує фінансової підтримки від держави, оскільки ці люди змушені винаймати житло, з різних причин мають проблеми з працевлаштуванням.

«В першу чергу, через житлові проблеми та відсутність коштів вже майже 130 тисяч переселенців змушені були повернутися додому, в зону бойових дій чи навіть на ТОТ. Водночас ВПО -  це той скарб, на який ми будемо спиратись, відновлюючи Україну після перемоги. Тому дуже важливо для держави підтримувати ВПО, допомагати їм ставати на ноги на новому місці», - заявив Ткаченко.

У цьому зв'язку Ткаченко наголосив на необхідності ухвалення законопроєкту №10382, який передбачає продовження грошових виплат більшості переселенців до кінця воєнного стану або адаптації ВПО на нових місцях.

Читайте також: В Україні є 2200 об’єктів, де можна розмістити переселенців - депутат

«Інтеграція потребує часу, і виплати – це допомога у старті нового життя», - зауважив він.

Конференція «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам» організована Тимчасової спеціальною комісією ВР з питань захисту прав ВПО та постраждалих від агресії РФ за підтримки USAID. Метою заходу є об’єднання зусиль держави та міжнародних партнерів для мобілізації фінансової підтримки ВПО.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає продовження виплат внутрішньо переміщеним особам (у розмірі 3000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей, 2000 гривень для інших осіб) до кінця воєнного стану чи інтеграції переселенців до нових громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-