В Україні оголосили підозру генпродюсеру ТРК «Крим», яка зомбує жителів на ТОТ

В Україні оголосили підозру генпродюсеру ТРК «Крим», яка зомбує жителів на ТОТ

Укрінформ
Окупаційному генеральному продюсеру ТРК «Крим» за пропаганду війни та підтримку ворога повідомлено про підозру, йому загрожує 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє прокуратура АРК та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру окупаційному генеральному продюсеру АНТ «Телерадіокомпанія «Крим», який публічно закликав до агресивної війни та виправдовував окупацію територій України", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що з 2014 року підозрюваний, будучи кореспондентом пропагандистської телекомпанії «НТВ», створював та поширював матеріали проросійського змісту, що є складовою частиною внутрішньополітичної стратегії РФ на окупованих територіях.

На сайті Служби безпеки сказано, що це колаборант Олег Крючков. За підтримки гауляйтера Аксьонова колаборант увійшов до кола найвпливовіших осіб Криму, що реалізують інформполітику кремля на тимчасово захопленій частині території України.

Читайте також: Росіяни готують посібник для шкіл з «історії новоросії» - Центр нацспротиву

У 2018 році його було призначено «радником з інформаційної політики голови Республіки Крим», а згодом – генпродюсером ТРК «Крим», підвідомчої окупаційному міністерству внутрішньої політики, інформації і зв’язку Республіки Крим, до складу якої входить 16 проросійських медіа.

Крім того, з 2022 року і дотепер «медійник» у соцмережах систематично поширює матеріали, спрямовані на підтримку РФ, публічно закликає до агресивної війни та виправдовує тимчасову окупацію частини території України, а також пропагує символ «Z» як «новий логотип дня возз'єднання Криму та Росії».

Його дії кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України), пропаганда війни (ст. 436 КК України) та виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчинене з використанням медіа (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Пропагандисту загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Севастополі загарбники створили “патріотичний рух” для вихованців дитячих садків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-