Загарбники готуватимуть операторів дронів у луганському виші

Загарбники готуватимуть операторів дронів у луганському виші

Укрінформ
Російські загарбники готуватимуть операторів дронів у вищому навчальному закладі в тимчасово окупованому Луганську.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Вищий навчальний заклад, що розміщується в будівлі Луганського національного університету імені Володимира Даля, у новому навчальному році розпочне підготовку техніків та операторів безпілотних авіаційних систем.

На кафедрі створений авіапарк безпілотників та встановлені симуляційні комплекси польотної підготовки.

Інші студенти вишу вже вивчають дисципліну "Основи застосування безпілотних літальних систем", а також відвідують факультатив "Безпілотні літальні апарати".

Водночас, підкреслили в ОДА, вчителі і викладачі, які працюють на росіян, проходять навчання, аби надалі читати курс студентам вишів та учням старших класів "Основи російської державності" - пропагандистські лекції з антизахідною риторикою, де заперечується існування України.

Читайте також: Загарбники облаштували на Луганщині військовий полігон

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "крім Макіївки авіаційного удару завдано по Невському. Також це село обстріляне з "Градів". Артилерію і міномети противник застосував біля Стельмахівки, Куземівки, Невського, Макіївки".

"На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни впродовж доби атакували 27 разів. Вони намагалися просунутися в районах Греківки, Макіївки та у Серебрянському лісі. Там загарбники зазнають втрат", - зауважив Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники облаштували військовий полігон між селами Плугатар та Новоспасівка Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-