Росіяни збільшили кількість барж для захисту Керченського мосту до 21

Росіяни збільшили кількість барж для захисту Керченського мосту до 21

Фото
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму кількість барж для захисту Керченського мосту збільшилася до 21, а під мостом з'явилися пірси.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

"Окупанти вже більше місяця облаштовують систему захисту мосту в Керченській протоці від атак українських надводних дронів. Росіяни виставляють другу лінію бонових загороджень з барж, яких уже налічується більше двох десятків, а також у кількох місцях біля основи мосту монтують щось схоже на пірси", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за даними знімків супутника Sentinel-2 за 16 червня, окупанти встановили в Керченській протоці загородження проти атак українських морських дронів, що налічує 21 баржу.

А з 22 травня 2024 року почалися роботи зі зведення п'яти пірсів біля основи так званого Кримського мосту – на двох берегах острова Тузла і на косі Тузла з боку Краснодарського краю РФ. Станом на 16 червня 2024 року найдовший з причалів – майже 190 метрів, а найкоротший – близько 80 метрів.

Читайте також: У Криму окупанти готуються до висадки українського десанту - партизани

Як повідомлялося, роботи з облаштування надводного захисту незаконно збудованого РФ мосту почалися 7 травня 2024 року і тривають до сьогодні.

Росіяни створюють ешелоновану систему бонових загороджень для захисту від атак українських морських дронів.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму російська "влада" продовжує зводити огорожі для захисту Керченського мосту від українських безпілотників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-