У «ЛНР» зник священник, який виступав проти війни, його могли катувати - ЗМІ

У «ЛНР» зник священник, який виступав проти війни, його могли катувати - ЗМІ

Укрінформ
Священник із Сєвєродонецька зник після того, як ФСБ пригрозило йому репресіями за «обговорення політичних тем».

Про це повідомляє у Телеграмі медіаресурс АСТРА, передає Укрінформ.

Як зазначається у повідомленні, 21 червня клірика Сєвєродонецької єпархії Московського патріархату, архімандрита Феогноста (Тимофія Пушкова) викликали у відділ окупаційної поліції Марківський Старобільського району так званої "ЛНР".

«Стан дуже поганий, тремор і грудний кашель. Від тиску випив таблетку. Викликали в поліцію... Постараюся зараз заспокоїтися і їхати», – написав він друзям.

В останньому повідомленні, яке друзі отримали від Феогноста, йшлося про те, що він перебуває у швидкій «між життям та смертю» і що його «хочуть закрити в поліції», і тому йому залишається тільки суїцид.

За два тижні до цього в будинку священника відбувся обшук, під час якого вилучили два смартфони, два ноутбуки й три флешки. Після цього Феогноста викликали в районний підрозділ ФСБ, де йому довелося дати обіцянку «припинити обговорення політичних тем» у публічному просторі, оформити прописку і реєстрацію транспортного засобу за законами РФ.

Читайте також: На ТОТ масово судять людей за недоносництво - правозахисники

«У черговій частині ОМВС Марківський не стали заперечувати факт перебування у них архімандрита, але відмовилися відповідати на запитання про його статус, заявивши, що ця інформація має оперативний характер», – зазначає видання.

Як повідомляв Укрінформ, країна-агресорка посилює терор проти релігійних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-