Верещук застерігає переселенців від повернення на ТОТ - це небезпечно

Верещук застерігає переселенців від повернення на ТОТ - це небезпечно

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук застерегла громадян від повернення на ТОТ з огляду на небезпеку, що загрожуватиме в окупації.

На цьому вона наголосила під час форуму, присвяченого другій річниці громадського об'єднання «ВПО України», передає кореспондент Укрінформу.

«Це небезпечно для життя та здоров'я. Тому дуже прошу не їхати на ТОТ. Я розумію, що люди хвилюються за майно, тим більше ворог провів свою інформаційну кампанію, що житло відберуть, якщо люди не повернуться та не перереєструють його. Але є питання національної безпеки, і люди не повинні стати заручниками ворога», - заявила Верещук.

За її словами, в окупації людей примушуватимуть до співпраці з загарбниками, їх можуть намагатися завербувати російські спецслужби.

Читайте також: На ТОТ масово судять людей за недоносництво - правозахисники

«Якщо люди їдуть на ТОТ тільки тому, що в них там майно, а тут, в новій громаді, їм важко, то повірте: під чоботом у окупанта - ще гірше», - наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, співзасновник ГО «ВПО України» народний депутат Максим Ткаченко в коментарі Укрінформу повідомив, що майже 130 тисяч внутрішньо переміщених особ були змушені повернутися додому, в зону ведення бойових дій чи на тимчасово окуповану територію, через проблеми з житлом та працевлаштуванням.

ГО «ВПО України» має понад 20 хабів по всій Україні, а також надає допомогу фронту. На благодійних вечерях ГО «ВПО України» разом із партнерами зібрали на потреби ЗСУ понад 4 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-