Справу ексспівробітника СБУ з Криму про держзраду передали до суду

Справу ексспівробітника СБУ з Криму про держзраду передали до суду

Укрінформ
Справу стосовно ексспівробітника СБУ з тимчасово окупованого Криму, який перейшов на бік ворога і підозрюється у державній зраді, передано до суду.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього працівника СБУ в АР Крим, який під час збройного конфлікту перейшов на бік ворога. Йому інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України) та загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, до окупації Криму фігурант працював старшим оперуповноваженим Судацького міського відділу ГУ СБУ в АР Крим. У 2014 році він порушив військову присягу та перейшов на службу до окупаційного УФСБ РФ у Республіці Крим та м. Севастополі, обійнявши посаду «начальника 2 відділення відділу у м. Феодосія».

Своїми діями та рішеннями він сприяв створенню та функціонуванню окупаційного правоохоронного органу на півострові, наголосили у прокуратурі.

Як повідомлялося, колишнього начальника Головного управління Служби безпеки України в АР Крим Олега Кулініча обвинувачувано у державній зраді.

Читайте також: Експравоохоронця з Ізюма засудили до 15 років ув’язнення за держзраду

У ДБР стверджують, що Кулініч знав про плани російських військ атакувати материкову частину України з окупованого Криму, але приховав цю інформацію і не дозволив передати її до Центрального управління СБУ. У перші години вторгнення він свідомо блокував будь-які спроби повідомити керівництво СБУ і суспільство про реальну обстановку в регіоні, не вжив жодних заходів для захисту державного суверенітету, надав вказівку особовому складу покинути місце служби, пізніше видав штатну зброю людям, які не мали відношення до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-