У Криму заочно засудили чоловіка до 21 року ув'язнення за «держзраду»

У Криму заочно засудили чоловіка до 21 року ув'язнення за «держзраду»

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російський "суд" засудив жителя Ялти до 21 року позбавлення волі за нібито «держзраду». Він з лютого 2022 року вступив до Збройних сил України.

Про це повідомляє "Крим. Реалії", передає Укрінформ.

"Підконтрольний РФ Верховний суд Криму заочно засудив жителя Ялти до 21 року позбавлення волі за звинуваченням у «державній зраді»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік із лютого 2022 року вступив до Збройних сил України, що стало приводом для розслідування з боку ФСБ РФ.

Ім'я та прізвище засудженого не називають, про його громадянську позицію не повідомляється. У Збройних силах України це повідомлення не коментували.

Як повідомлялося, підконтрольний РФ Верховний" суд" Криму визнав 33-річного жителя Сакського району винним у державній зраді та засудив його до 12 років колонії суворого режиму.

Читайте також: У Криму «суд» залишив у силі штраф Емілю Курбедінову за пост про виклик у військкомат студентів

Раніше голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик заявила, що в Криму до політично вмотивованих справ, які стосувалися релігійних переслідувань додалися обвинувачення в державній зраді або співпраці з іноземною державою.

Вона наголосила, що сьогодні викликає занепокоєння і тенденція, коли РФ судить українських військовослужбовців за сам факт участі у бойових діях, що є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-