Загарбники на ТОТ погрожують депортацією тим, хто не отримає паспорт РФ

Загарбники на ТОТ погрожують депортацією тим, хто не отримає паспорт РФ

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях російські загарбники погрожують депортацією тим, хто не отримає російський паспорт.

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«На тимчасово окупованих територіях півдня ворог погрожує вигнати через блокпост у Василівці, тих хто не буде отримувати паспорт РФ. На захоплених землях є люди, які попри окупацію не можуть лишити рідний дім з різних обставин. Саме їх росіяни примусово паспортизують, в межах імперської політики», - йдеться у повідомленні.

Проте зазначається, що досі росіяни не змогли паспортизувати більшість населення й вимушені вдаватись до погроз. Зокрема, під час останніх рейдів на півдні мешканцям погрожували вигнати через блок-пост до України та конфіскувати майно.

Читайте також: У Криму за доносом закрили дві мусульманські школи

«Таку практику окупанти вже неодноразово застосували й раніше. Місцевих мешканців показово вивозять на блок-пост й депортують з їх рідного краю», - підкреслюють у Центрі національного спротиву.

Там закликають повідомляти про тих, хто чинить примусову паспортизацію, аби посібники окупантів «отримали можливість пошкодувати про своє рішення».

Як повідомлялося, на тимчасово окупованих територіях України наразі приблизно 1,5 мільйона громадян мають чинні російські паспорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-