Окупанти заочно засудили до 16 років ув’язнення кримчанина, який вступив до ЗСУ

Окупанти заочно засудили до 16 років ув’язнення кримчанина, який вступив до ЗСУ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму заочно засудили до 16 років ув'язнення за «держзраду» чоловіка, який з лютого 2022 року служить у лавах Збройних сил України.

Про це повідомляє представництво Президента в АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Окупаційний “суд” заочно засудив мешканця Криму, який вступив до ЗСУ у лютому 2022 року за статтею про “держзраду”», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловіка оголосили в міжнародний розшук та засудили до 16 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму.

У представництві повідомили, що у Криму станом на 8 липня окупанти незаконно ув’язнили 217 осіб, з них 132 кримські татари. Із загальної кількості 39 – арештовані (з них 28 кримські татари), 149 – ув’язнені (з них 97 кримських татар).

Читайте також: Джелял: У Росії перед звільненням сказали, щоб про повернення у Крим і не думав

Як повідомлялося, голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик заявила, що в Криму до політично вмотивованих справ, які стосувалися релігійних переслідувань, додалися обвинувачення в державній зраді або співпраці з іноземною державою.

Вона наголосила, що сьогодні викликає занепокоєння і тенденція, коли РФ судить українських військовослужбовців за сам факт участі у бойових діях, що є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-