Окупаційного «голову» Голої Пристані та його «заступницю» засудили до 12 років в'язниці

Окупаційного «голову» Голої Пристані та його «заступницю» засудили до 12 років в'язниці

Укрінформ
Окупаційного «голову» Голої Пристані (ТОТ Херсонщини) та його «заступницю» заочно засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська облпрокуратура.

«За публічного обвинувачення прокурорів Скадовської окружної прокуратури та Херсонської обласної прокуратури окупаційного голову Голої Пристані та його «заступницю» визнано винними у пособництві державі-агресору», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обох засудили до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування строком на 15 років з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджені під час тимчасової окупації Херсонщини в травні 2022 року всебічно допомагали державі-агресору, добровільного збирали інформацію та передавали матеріальні ресурси міста окупаційній адміністрації регіону.

Це вже другий вирок окупаційному «голові» Голої Пристані та його «заступниці». 26 червня 2024 року прокурори в апеляційному порядку відстояли максимальне покарання за вироком Теплодарського міського суду Одеської області, який визнав їх винними у колабораційній діяльності та засудив на 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: Керівнику російських катівень на Луганщині оголосили підозру в колабораціонізмі

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

За даними херсонського видання «Мост», суд визнав винним у колабораційній діяльності підконтрольного російським окупантам главу Голопристанського муніципального округу Геннадія Недялкова. Його «заступниця» - Юлія Черемісіна.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-