Лубінець закликав світ вимагати повернення тіл вбитих росіянами підлітків із Бердянська

Лубінець закликав світ вимагати повернення тіл вбитих росіянами підлітків із Бердянська

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець попросив міжнародних партнерів вимагати від РФ повернення Україні тіл двох українських підлітків, які раніше були вбиті росіянами - Тиграна Оганнісяна і Микити Ханганова.

Про це він сказав під час презентації спецдоповіді “Переопилені. Системна російська політика знищення української ідентичності дітей”, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми хочемо сьогодні звернутися до вас (до міжнародних партнерів - ред.), щоб ви вимагали від РФ повернення тіл 2 українських хлопчиків - Тиграна Оганнісяна і Микити Ханганова родинам, щоб вони принаймні мали можливість поховати своїх дітей. Гірше всього, що у родин навіть немає можливості попрощатися зі своїми рідними”, - зазначив омбудсмен.

Як повідомлялося, 24 червня 2023 року у тимчасово окупованому Бердянську росіяни заявили про "ліквідацію двох проукраїнських терористів". Один із них — 16-річний Тигран Оганнісян.

У той же день у мережі з'явилось відео, записане Тиграном. На ньому хлопець каже: «Усе, це смерть, пацани. Прощавайте. Слава Україні». Тоді запис обривається.

Оганнісяна окупанти викрали ще у вересні 2022 року. Його разом з іншим підлітком, Микитою Хангановим, звинуватили в тероризмі. За це їм загрожувало 20-річне ув’язнення. Після кількох днів тортур загарбники відпустили хлопців, але виїхати з окупованої території не дали і продовжували чинити тиск.

Читайте також: Лубінець: Є всі підстави говорити про позасудову страту двох підлітків у Бердянську

Європарламент вимагав від російської влади припинити процес проти дітей і дозволити їм виїхати на контрольовану Україною територію.

Правозахисники впевнені, що хлопців застрелив ворожий снайпер.

3 липня цього року у Медійній ініціативі за права людини поінформували, що у тимчасово захопленому Бердянську росіяни хочуть таємно поховати вбитих ними торік підлітків - Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-