Росіяни вивозять сміття на ТОТ Донеччини, там уже майже 4 мільйони тонн відходів - Центр нацспротиву

Росіяни вивозять сміття на ТОТ Донеччини, там уже майже 4 мільйони тонн відходів - Центр нацспротиву

Укрінформ
Тимчасово окуповані території Донеччини потопають у майже чотирьох мільйонах тонн відходів, половина із цього токсичного непотребу завезена сюди саме з Росії із Ростовської області.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«3 млн 620 тис тонн шкідливих відходів просто неба покояться на тимчасово окупованій Донеччині… Окупаційна влада зробила Донецький регіон таким собі полігоном для скидання сміття із Ростовської області. Адже половина із токсичного непотребу завезена сюди саме з Росії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці відходи ніхто не утилізовує та не знешкоджує. Усе навпаки – сміття з кожним місяцем тільки збільшується.

Читайте також: У Луганську окупанти не вивозять сміття з масових звалищ

Російська окупаційна адміністрація проблеми у цьому не бачить, і переконує місцевих у тому, що невдовзі буде тут збудовано сміттєпереробний завод.

«Утім, поки посіпаки ворога закидають обіцянками, полігони з відходами ростуть у геометричній прогресії. До прикладу, під виглядом переробного заводу новий сміттєвий полігон «Луганськ» окупанти організовують поблизу Родакового на кордоні Лутугинського і Слов’яносербського районів», - заявили у Центрі національного спротиву та закликали повідомляти про злочини ворога, його розташування, техніку за анонімним посиланням.

Як повідомлялося, з тимчасово окупованого Маріуполя, із морського порту від початку року окупанти вивезли 165 тис. тонн вантажу, з них більше 84 тис. тонн – сільськогосподарська продукція.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-