Адвокати відвідали незаконно затриману РФ Леніє Умерову

Адвокати відвідали незаконно затриману РФ Леніє Умерову

Укрінформ
Адвокати відвідали незаконно затриману РФ кримськотатарську політув’язнену Леніє Умерову, у неї бадьорий настрій.

Про це у Фейсбуці повідомив брат дівчини, Азіз Умеров, передає Укрінформ.

"Сьогодні адвокати відвідували Леніє (їм вдається це робити раз на місяць, дату визначають жеребкуванням через велику завантаженість СІЗО)", - написав він.

Зазначається, що у неї бадьорий стан та бойовий дух.

Брат політув'язненої повідомив, що лише сьогодні Леніє дізналася про звільнення з російського полону заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. І це додало їй впевненості в очікуванні свободи.

Зазначається, що Умерову суд Москви заарештував за звинуваченням у шпигунстві, триває експертиза, після чого очікується направлення обвинувального висновку до суду.

Читайте також: Кримська татарка Леніє Умерова написала листа з російської в'язниці

Як повідомлялося, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну кримську татарку Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони. Лефортовський суд Москви заарештував Умерову за звинуваченням у шпигунстві.

Раніше російський "суд" відмовив у задоволенні скарги захисту на ухвалу про продовження терміну взяття під варту кримської татарки Леніє Умерової.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни засекретили матеріали кримінальної справи стосовно незаконно затриманої кримської татарки Леніє Умерової, яку утримують у СІЗО Лефортово.

Фото: Telegram/ Дарʼя Корнілова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-